Макларън се оттегли от първия старт за сезона във Формула 1

...
Макларън се оттегли от първия старт за сезона във Формула 1
Коментари Харесай

"Макларън" се оттегли от първия старт за сезона във Формула 1

" Макларън "  се отдръпна от първия старт за сезона във Формула 1 за Гран при на Австралия, откакто чиновник на отбора даде позитивна проба за ковид. 

" Решението е взето въз основа на обвързване за грижа освен към чиновниците и сътрудниците на " Макларън ", само че и към останалите тимове, почитателите на Формула 1 и всички заинтригувани страни ", се споделя в известието от отбора. 

Оттеглянето на " Макларън "  поставя под риск провеждането на Гран при на Австралия. Двама души от отбора на " Хаас "  са под карантина, откакто също имат признаци на COVID-19. Миналата седмица шефът на Формула 1 Рос Браун съобщи, че няма по какъв начин да има съревнование за международния шампионат без присъединяване на всички тимове.

По-рано през днешния ден международният първенец Люис Хамилтън съобщи, че е шокиран, че Формула 1 не анулира първия старт за новия сезон в Австралия. Според британеца надпреварата не би трябвало да се организира поради епидемията от ковид. Общо 8 души от разнообразни тимове във Формула 1 бяха тествани и сложени под карантина поради опасения, че са заболели. Хамилтън счита, че Формула 1 слага под риск здравето и на почитателите. Очаква е в неделя на трибуните в " Албърт Парк " да има към 100 000 души, а в предходните дни да са по 80 000. 

" Аз съм доста, доста сюрпризиран, че сме тук. Мисля, че е в действителност шокиращо, че стоим в тази зала. Има толкоз доста почитатели тук. Изглежда, че светът реагира, може би с малко забавяне, само че видяхме, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп спря полетите от Европа до Съединени американски щати, НБА приключи всички мачове, само че Формула 1 продължава. Има терзание за всички хора тук, несъмнено се тормозя и аз ", съобщи водачът на " Мерцедес ".

Въпреки всички терзания дали надпреварата да се организира, уредниците на надпреварата, интернационалната федерация по автомобилизъм (FIA) и управлението на Формула 1 считат, че няма причина за анулация. Таксите, които страните заплащат за надпреварите, са един от трите съществени източника на доходи за Формула 1. Попитан за какво надпреварата ще се организира, Хамилтън бе прям: " Парите ръководят. Няма какво да прибавя. Не мисля, че би трябвало да укривам мнението си. Призовавам всички да са допустимо най-внимателни - в докосването на вратите, уповавам се всеки да употребява и дезинфектант. Видях всички почитатели да се държат по този начин, все едно е естествен ден, само че не мисля, че е. Наистина се надявам да минем през този уикенд и да не забележим съдбовни случаи. "

Пилотът на " Ферари " Себастиан Фетел също е обезпокоен от обстановката. " Много е мъчно да има действителна оценка, само че съзнавам, че доста спортни събития към този момент бяха анулирани и е обикновено да си задаваме въпроса за какво ние сме тук. Трябва да имаме вяра на FIA и ограниченията, които се взимат, само че въпросът, на който никой не може да отговори, е доколко може да се управлява протичащото се. Човек се пробва да управлява самичък колкото може. Някои са по-спокойни при ръкостискане, други не. Някои се смеят на това. Не знам какъв брой е съществено. Но би трябвало да се оставиш в ръцете на различен. Ние го направихме, идвайки тук. Полетите не бяха анулирани. Но посред всичко това ти си в личен балон, в който се опитваш да контролираш обстановката колкото можеш ", сподели Фетел.

Той е един от тримата шефове на асоциацията на водачите, която има право да заеме обща позиция по основни въпроси във Формула 1. Попитан дали водачите може да откажат да се състезават, в случай че има повишаване на броя на болните във Формула 1 или в случай че някой почине, Фетел отговори: " Надявам се да не се стига до такава степен. Ако стигнем толкоз надалеч, би трябвало да спрем. "

Формула 1 и FIA обявиха, че следват препоръките на локалните управляващи дали надпреварите ще се организират или не.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР